LJUD LJUS & SCEN

LJUD

Oavsett om det avser enklare talanläggningar till större konserter har vi skräddarsydda lösningar för alla tillfällen. Vi jobbar alltid flexibelt för att du som arrangör får bästa möjliga lösning för ändamålet, oavsett storlek på produktionen.

vrx2
STORA JBL VRX-SYSTEMET

Vårt stora JBL VRX högtalarsystem som drivs med I-Tech HD processorstyrda slutsteg.

Självklart så är topparna högre upp i verkligheten än vad som visas på denna bild. Vi har även beräkningsprogram i dator för ljudberäkning.

Detta system klarar av en yta med radie på 20meter. Självklart så är dessa  fortfarande välljudande vid 35 meter men ljudet faller lite allt eftersom.

vrx1
MELLAN VRX-SYSTEMET

Vårt näst största JBL VRX högtalarsystem som drivs med I-Tech HD processorstyrda slutsteg.

Detta system klarar av en yta med radie på 15meter. Självklart så är dessa  fortfarande väljudande vid 25 meter men ljudet faller lite allt eftersom.

rcf2
RCF-SYSTEMET

RCF-system Event T4000. 2st tårtbitar (1st per sida) med 15″, 8″ mellanregister samt 1″ horn. samt tillhörande FdB Basar. Dessa drivs med processorstyrda RAM-slutsteg.

När RCF utvecklade detta system så utgick man ifrån av att göra ett högtalarsystem som skulle låta som Hi-Fi högtalare fast för Livebruk.
Därför låter detta system väldigt rent och snyggt.

soundcraftmh340
SOUNDCRAFT MH3-40CH MED TILLHÖRANDE EFFEKTRACK

Låter fantastiskt bra och är en mycket välrenommerad mixer. Som sagt som brukar sägas, Ju bättre ljud desto tyngre utrustning och det stämmer väl in på denna plattform.

IMG_1119
SOUNDCRAFT GB2-24

Soundcraft GB2-24, 24 ch mono input, 2 stereo input. GB2 är det senaste tillskottet i Soundcrafts GB-serie och innehåller 4 subbgrupper konfigurerade som 2 stereogrupper och den har dessutom en 6 x 2 matris.

Tillhörande effektrack med 2x3st kompressorer, TC 350 som stöder dubbla effekter, Eq 2×31.

Separat Denon CD-spelare. Stöder även mp3.

padmixer
ALLEN & HEAT QU-16

Vi har en Allen Heat QU-16 digitalmixer som vi även kan styra med en I-Pad. Fungerar mycket bra. Om man vill så kan man Stå i realtid ute bland publiken på lämplig plats och mixa utljudet. Självklart har vi åtkoms till monitorsystem också. Vid monitorcheck så kollar vi av rundgångsfrekvenser via mätmick i I-Pad och eliminerar dessa direkt i mixern för respektive monitor. Fantastiskt smidigt.

mickar
MIKROFONER

Vi har mikrofoner, lineboxar, övergångskablar, mickklämmor, verktyg samt övriga tillbehör.

tradlosamickar
TRÅDLÖST

Vi använder SHURE UHF-R system vilket är Shure’s flaggskepp. Till detta har vi handhållna mikrofoner med Shure’s Beta58-kapslar.

Vi har även Shure QLX-D. Dessa har mycket god ljudkvalité med äkta true diversity med Beta58-kapslar.

Utöver handhållna mikrofoner har vi även bodypacks med Shures Headsetmikrofoner men även DPA-mikrofoner om så önskas.

LJUS

Vi har snygga ljuspaket för alla typer av ändamål. Allt från att arrangera ljusshower på scener och klubbar till dekorativa lösningar under invigningar.

ljusoeld
SCENLJUS

Våran ljusutrustning är anpassade för respektive scenlösningar. Dessa täcker stora som små ljusshower tillsammans med våra scener.

Vårat ljusbord hanterar både programmerade ljussekvenser samtidigt som vi kan visa rörlig media till LED-displayer. Man placerar ut ljusutrustning på den fiktiva scenen på skärmen så kan man i lugn och ro programmera färdiga ljussättningar samt provköra dessa fiktivt i datorn före show.

scannrar
KLUBBLJUS

Vi använder Columbus scanners med 575-HMI urladdningslampor. Dessa har mycket stora linser och helt grymma på att skjuta ljus. Fasta samt roterande gobos, färgväxling, strobo focus m.m.

Vi har även mindre scanners med urladdningslampor. Gobos och färgväxlare m.m. Musik alt. DMX styrda.
Vi har även fire-discs, ljuspyramid kanoner, Waterfalls ljuseffekter m.m. som vi använder i festivaltält och klubbar/disco m.m.

DSC_0262
LJUSSÄTTNING FESTIVALTÄLT

Här syns bilder från ett väldigt påkostat festivaltältsarrangemang. En stor scen mot tältgavel med alutrossinramning och en väldigt utsmyckad scenyta med en snygg ljussättning. Vidare så är hela tältet dukat för 250 gäster och ljussättningen till själva ”tältlokalen” var utformat och anpassat på ett mycket bra sätt med fin balans mot scen.

skytracker2
SKYTRACKER

Detta är garanterat en av Sveriges största Sky-Tracker. Denna införskaffade vi hösten 2011 och skjuter ljus fantastiskt bra. Perfekt vid invigningar eller speciella arrangemang.

SCENER

Vi har scenpaket för alla typer av spelningar. Genom dialog med dig som arrangör kan vi komma fram till en perfekt lösning på vad du är i behov av till eventet. Våra scener är byggda för alla väder samt följer alla säkerhetskrav.

storascenen
STORA SCENEN (NY FÖR 2016)

En klassisk scen med frontkeps framtill samt banderoller på varsin sida. Bakom de sk pa-slöjorna på respektive sida är högtalarna samt scenbelysning uppflygna i alutross väl skyddat mot regn under takduken.

Scenöppningen är 8 meter bred samt består av en effektiv scenyta på 48 kvm. Önskas Backstage finns detta tillgängligt.

Loadbay ingår som placeras på passande ställe samt tillgång till bred trappa finns tillgänglig.

oringen1
ORINGEN-SCENEN

En klassisk tältscen med frontkeps framtill samt banderoller på varsin sida. Bakom de sk pa-slöjorna på respektive sida är högtalarna samt scenbelysning uppflygna i alutross väl skyddat mot regn under takduken.

Scenöppning är 8 meter samt består av en effektiv scenyta 6×8 meter.

Loadbay ingår som placeras på passande ställe samt tillgång till bred trappa finns tillgänglig.

taltscen
FESTIVALTÄLT MED SCEN

Här syns en inomhusscen med alutross samt ljussättning av hela festivaltältet. I det här fallet är just denna produktionslösning väldigt dekorerad både på scen som tält.

I sådana fall sker detta i samarbete med tältleverantören tillsammans med oss.

inomhusscen2
INOMHUSSCEN

Här syns ett exempel på en ljussättning tillsammans med våran LED-display. Här går det att göra olika lösningar på uppbyggda ljusshower med rörlig media eller som i det här fallet framhäva uppträdande artister.

Här hjälper vi gärna till med att bygga upp rätt upplevelse för respektive show och förstärka detta på bästa sätt till publiken.

segeld
SEGELDUKSSCENEN

Denna scen är 6 meter bred samt 4 meter djup och är väldigt enkel att sätta upp. Takduken är dryga 8 meter bred samt 6 meter djup så att segeltaket går utanför podiegolvet runt om. Denna scen är också väldigt prisvärd.

chemrec1
INVIGNINGSTÄLTET MED TRALLGOLV

Bilden är från invigningen med kungen av Solander Science Biodieselanläggning i Piteå.

Här ombesörjde vi en tältlösning med sidofönster framtill, trallgolv samt en talarstol inklädd med en röd matta.
Högtalarna är i detta fallet uppflygna i vevstativ bredvid scenen på respektive sida samt mikrofon i talarstol samt trådlös mikrofon för presentation.

trastock1
TRÄSTOCKS-SCENEN

Här syns en intern scenlösning i ett s.k. cirkustält åt Trästocksfestivalen i Skellefteå.

Samma möjlighet finns även till ställbara ben om 60-90cm.

Här syns både trappa och landgång. Observera mittenstolpen som vi löste på ett smidigt sätt för genomgång rakt igenom podiegolvet.

willys1
MINDRE TAL- & SÅNGSCENER

I detta fallet syns en mindre scenlösning bestående av 2st podier som bygger en total scen om 2×2 meter. Till detta har vi ställbara ben så att vi kan erbjuda en valfri höjd mellan 60-90cm eller justera vid ojämt underlag. Framtill satte vi en trappa.

Självklart klär vi in scenen med svart moltontyg.

Till detta används en enkel men kraftfull talanläggning med aktiva högtalare.